3 x Pastarecepten met een pastamachine

3 x Pastarecepten met een pastamachine

Er gaat niets boven een heerlijk bord verse pasta of lasagne. En wat is er nou leuker dan zelf pasta maken? Met een pastamachine kun je eenvoudig verse spaghetti, lasagne, ravioli en nog meer pastasoorten bereiden. We geven je graag wat tips over het bereiden van het pastadeeg én onze 3 favoriete recepten.

Hoe maak ik vers pastadeeg?
Voor een basis-pastadeeg heb je slechts enkele ingrediënten nodig. Voor zowel spaghetti, lasagne, ravioli, tagliatelle en nog meer pastasoorten geldt er één basisrecept. Als vuistregel nemen we de verhouding, 100 gr bloem en 1 ei per persoon.


💡 Tip: een fijne bloemsoort is aan te raden. Op deze manier krijg je een glad en elastisch deeg, waarbij je hoogstwaarschijnlijk geen olie of water nodig zult hebben.

Stap 1  Maak van de bloem een bergje en creëer een kuil in het midden van de berg. Hier kraak je de hele eieren in. Voeg een klein snufje zout toe.

Stap 2  Klop allereerst met een vork de eieren los en schraap beetje bij beetje het bloem door het eimengsel.

Stap 3  Zodra de eieren en het bloem een deegmengsel beginnen te vormen, kun je beginnen met kneden. Zorg ervoor dat je kneed totdat het deeg glad en elastisch is. Is dit het geval? Dan kun je het deeg even laten rusten in plasticfolie.

Stap 4  Na ongeveer 30 minuten kun je beginnen met het deeg uit te rollen. Met een pastamachine kun je het deeg geleidelijk door de machine rollen. De machine beschikt over verschillende roldiktes. Begin dan ook met een dikkere instelling en gebruik een steeds plattere roller totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.

Stap 5  Met dit recept kun je elke gewenste pastavorm maken. De laatste stap (voordat je de pasta kookt) is dan ook het snijden van de pasta. Ga jij voor een lekkere tagliatelle, fettuccine, pappardelle, ravioli of voor een klassieke lasagne

💡 Tip: verse pasta hoef je niet zo lang te koken als pasta uit de supermarkt. Zodra je water kookt kun je de pasta 2 à 3 minuten koken. Zorg er dan ook voor dat je bij de pan blijft staan voordat je pasta te zacht is.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.